Okt
03

Cepljenje lisic proti steklini

V Sloveniji se bo predvidoma 4. okrobra 2014 pričela jesenka akcija cepljenja lisic proti steklini. Akcija bo predvidoma trajala do 20. novembra 2014.
Polaganje vab bodo opravili piloti domačih športnih društev z višine 300 m z za to prirejenimi športnimi letali. Vabe so namenjene divjim živalim, zato naj lastniki psov imajo pse na sprehodih privezane.
Psom v tem času ni dovoljeno prosto gibanje, izvzeti so službeni psi.
Po zahtevah Svetovne zdravstvene organizacije je potrebno vsak stik z vsebino vabe obravnavati kot ugriz stekle živali.
Če pride vsebina vabe v stik s sluznico ali svežo rano, je potrebno to mesto dobro izprati pod tekočo vodo, umiti z milom in obiskati antirabično ambulanto na območnih enotah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (OE NIJZ); informacije o ambulantah so dostopne na spletnem naslovu: http://www.ivz.si/Mp.aspx?ni=87&pi=21&_21_view=item&_21_newsid=2441&pl=87-21.0.

POMEMBNO
• Ne dotikajte se nastavljenih vab za lisice! O tem poučite tudi otroke! Več o obliki vabe najdete na http://www.vurs.gov.si/fileadmin/vurs.gov.si/pageuploads/slike/STEKLINA/stek_1/Slika_9-vabe_1.JPG

• Če najdete vabo na svojem dvorišču ali vrtu, si zaščitite roke in jo odvrzite v smeti.

• Če je prišla vsebina vabe v stik s sluznico ali rano, to mesto najprej dobro sperite in umijte z milom! Stik z vabo je potrebno obravnavati v antirabični ambulanti OE NIJZ.
Več informacij je na spletni strani Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
http://www.uvhvvr.gov.si

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information