Jul
10

Epidemija ebole v Afriki letos zahtevala že preko 500 žrtev

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je zaradi epidemije ebole v zahodni Afriki letos umrlo že 518 ljudi. V prvih dneh julija je bilo največ novih primerov ugotovljenih v Gvineji, Liberiji in Sierri Leone.

Epidemija je izbruhnila januarja letos v Gvineji, kasneje pa se je razširila še na sosednjo Liberijo in Sierro Leone. Smrtonosni virus je najbolj prizadel Gvinejo, kjer je umrlo 307 ljudi, v Sierri Leone je ebola doslej zahtevala 127 smrtnih žrtev, v Liberiji pa 84.

Ebola je hemoragična vročica s pogosto smrtnim izidom za ljudi in primate ter velja za eno najbolj nalezljivih virusnih bolezni. V 90 odstotkih primerov se konča s smrtjo. Virus se nahaja v krvi in izločkih obolelega, s človeka na človeka pa se prenaša z vdihanim zrakom, aerosolom ali predmeti, ki so bili v stiku z bolnikovo krvjo ali izločki.

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information